Esta web utiliza cookies, puedes ver nuestra política de cookies aquí. Si continuas navegando estás aceptándola.
Política de cookies +
Página no oficial
AcademiaNET, otra forma de estudiar

AcademiaNET, otra forma de estudiar

Leer más

El tricornio del siglo XXI

Leer más

Testimonio de un opositor, hoy Guardia Civil

Leer más

Matriculate en la Academia NET
Temario Oposiciones Guardia Civil
  • FAQ

  • Noticias

  • Agenda

  • La Guardia Civil

  • Unidades

  • Encuestas

  • Enlaces

  • Policia-Nacional.net

Temas recientes

Avatar de Nobugh D.H
10

Derecho sustantivo

Creado por Nobugh D.H, 26/06/2017 21:20 - 1 respuesta
Buens noches,
Alguien sabe a que se refiere "el derecho sustantivo" indicado en el artículo 149.1.6 de la constitución?.Muchas gracias.
Avatar de Jesús
Creado por Jesús , 26/06/2017 21:40
Yo creo que es el derecho adjetivo. Las normas que dicen los derechos y obligaciones. Mientras que el subjetivo es la facultad sancionadora del estado. Corregirme si me equivoco.
Avatar de pedro
13

Distribución

Creado por pedro , 26/06/2017 20:25 - 2 respuestas
Buenas!! Me gustaría saber de años anteriores la cantidad de preguntas que hay por cada tema, se que de constitución sobre 20/25 de penal otras tantas... Muchas gracias!! Darle duro!!
Avatar de pedro
Creado por pedro , 26/06/2017 20:56
Muchas gracias David, 100% agradecido
Avatar de David
Creado por David , 26/06/2017 20:30
Te dejo la distribución de preguntas por temas del examen del pasado 10 julio 2016. CE-20,  DERECHO PENAL Y PROCESAL- 24, FFCCSS-7, GC-3, ADMINISTRATIVO-10, PROTECCIÓN CIVIL-5, OOII-6, DDHH-3, ECOLOGIA-4, ELECTRICIDAD-4, TRASMISIONES-3, MECANICA- 4, INFORMATICA 3, TOPOGRAFÍA- 4
Avatar de Carolina Nieves conde
9

Constitucion

Creado por Carolina Nieves conde, 26/06/2017 19:36 - 2 respuestas
Cuantos titulos tiene la Constitucion? A. 10 B. 11
Avatar de Apolo
Creado por Apolo , 27/06/2017 11:24
11 si no son numerados, si son numerados 10 :)
Avatar de Popololo
Creado por Popololo , 26/06/2017 19:50
11. Esta pregunta ha sido oficial
Avatar de Carolina Nieves conde
9

Constitucion

Creado por Carolina Nieves conde, 26/06/2017 18:13 - 1 respuesta
el gobierno puede ser un organo dual por su doble caracter: A. Politico y administrativo B. Ejecutivo y reglamentario C. Ejecutivo y legislativo D. Colegiado y polito
Avatar de Jesús
Creado por Jesús , 26/06/2017 18:29
Ejecutivo y reglamentario
Avatar de David
424

Último inglés 1.

Creado por David , 25/06/2017 11:18 - 13 respuestas

Buenos días. Con los dos test de hoy pongo final a estos meses de preparación de idioma.

Algunos preguntáis si el nivel de estas preguntas es parecido a examen oficial. Yo os digo que así es, según lo que vi en 2016 y algún otro que he visto de años previos. No os penséis que el nivel de allí es C1. Si se ha preparado la prueba y con un mínimo de base, es muy probable llevarse un buen botín de puntos. Las respuestas de los últimos test las subo mañana.

Poco más que añadir, por mí parte ha sido un placer colaborar/ayudar durante estos meses. Desearos la mejor de las suertes durante todo el proceso oposición GC 2017.

Por último, agradecer a esta web y a sus administradores su colaboración. Este foro es una herramienta muy útil.

Un saludo.


 1.      Spanish language________all over the world

a.       Is speaking  b. is spoke  c. is spoken  d. is speak.

2.      They are going to travel to Paris____plane.

a.       At  b. by  c. for  d. over

3.      I met my wife 4 years_____.

a.       Along  b. since  c. ago  d. just

4.      Maria is the___________dancer in the world.

a.       The more famous   b. the most famous.  C. the famousest    d. the best famous

5.      Celia is married______Javier.

a.       With  b. in  c. to   d. at

6.      I usually run____the mornings but today I_________in the evening.

a.       In/ runs  b. in/run  c. in/ am running   d. on/am running

7.      My husband is still____

a.       Works  b. working  c. on works  d. over work

8.      This is the island_____we_____our holidays.

a.       Where/ spending   b. where/spent  c. where/ spends

9.      Is Fran good ____painting?

a.       At  b. on   c. in  d. off

10.  Her brother passed______in 2003.

a.       On  b. over  c. off  d. away

11.  The problem has_______by the teacher.

a.       Been solve  b. been solving   c. been solved  d. be solved

12.   Ana is a friend of______

a.       Mine   b. they  c. he   d. she

13.  Don’t get angry_____me!!!

a.       Over  b. with  c. on  d. in

14.  When______they go to Japan? Last summer.

a.       Do   b. did  c. does   d. don’t

15.  Pilar has been living___Valencia___2009.

a.       For/ for  b. for/in  c. in/ since  d. in/on

16    Fernando________for that company_____6 years.

a.       Has work/ for  b. has been working/for   c. has working/for    d. has worked/since

17    We are used to______up early.

a.       Get   b. gets  c. getting  d. got

18    Juan is________to pass the state exam

a.       Likely  b. on  c. in   d. over

19.  I wish you______

a. relax   b. would relax   c. relaxed   d. Todas buenas.

20. If Ana had been here, she____________us.

a. would had helped   b. would helping   c. would has helped   d. would have helped

21. How_______have you been learning English?

a. long   b. much   c. many   d. off

22. They usually go to school______bus.

a. on   b. off  c. by   d. in

23. _______did you see last night?

a. who   b. which   c. when   d. where

24. Don’t make a_________ Children are asleep.

a. do   b. making   c. did  d. make

25. I am broke. Can I________some money from you?

a. let   b. borrow   c. lend   d. ask

Avatar de David
Creado por David , 28/06/2017 15:35
Hola Jonatan, si te refieres a la 19, es como explicó la compañera Maria José. 19 b.
Avatar de Jonatan Garcia Prado
Creado por Jonatan Garcia Prado, 28/06/2017 11:16
David el would es para quejas no para cambios.. la buena sería la C no?
Avatar de David
Creado por David , 26/06/2017 20:16
Hola. Bien explicado, María José. Thanks.

Avatar de David
424

Último inglés 2.

Creado por David , 25/06/2017 11:16 - 5 respuestas

1.  I did not know the meaning of “stunning” until I……….

a. looked up it    b. looked it up   c. looked up.

2. -________your mind. - We are__________time.

a. Put off/ run in   b.  Make up/ running out of   c. take off/ run out of

3. I________pick up children from school yesterday.

a. must    b. have to   c. had to   d. need to

4. My wife is driving a car. Passive voice.

a. A car has is been driven by my wife.   B. A car has is being driven by my wife.   C. A car is been being driven by my wife.

5. Last night, Frank closed the store. Pasiva.

a. last night, the store is closed by Frank.    B. last night, the store was closed by Frank.

c. Both are correct.

6. Sandy never sleeps late,…………?

a. doesn’t she   b. does her   c. does she     d. did he

7. I am not going to the cinema.

a. Neither me I   b. neither Am I   c. either I   d. Todas mal

8. Inma________music lessons______April.

a. has take/for  b. has been taking/ on   c. has taken/since  d. Todas mal

9. They______to read at night when they were young.

a. use to   b. used for   c. did not use to   d. uses to

10. India is_____the most exciting country I have ever visited.

a. by for   b. by of    c.  by far   d. by out

11. If we had asked for directions, we__________

a. would being lost   b. would not be lose   c. wouldn’t be lost   d. would be losing

12. Rick has profited_______ investing his money wisely.

a. of   b. from   c. at   d. in

13. Who is responsbible_______hiring new employees?

a. of  b. in   c. to   d. for

14. Inma and Hector enjoy______to the cinema.

A. go   b. to go   c. going   d. Todas correctas.

15. The company promised______us brochures.

a. send   b. sending   c. to send  d. A and B are correct.

16. Nowadays, cyclists are training hard______they can win le tour.

a. to   b. so that   c. so of   d. in order to

17. I was late_____a change in the schedule.

a. due of   b. due to   c. for   d. why

18. ________growing up in the mountains, I never learnt to ski.

a. Despite of    b. in spite of   c. despite to   d. in spite for

19. Celia will buy a new car. Pasiva.

a. A new car would be bought by Celia.   B. A new car will be bought by Celia.

a. A new car will being bought by Celia.

20. I’d like to live in London,______it’s warm and sunny all year round.

A. when   b. where   c. why   d. who

21. Is English___________than Spanish?

a. most difficult   b. more difficult   c. difficulter   d. The most difficult

22. Steve brought the report____his boss could read it.

a. to  b. than   c. so   d. for

23. I apologized___Natalia but she is still angry.

a. for  b. to   c. of  d. at

24. _____he is reading is interesting.

a. what   b. which  c. that  d. When

25. Everyone________here gets a bonus at the end of the year.

a. work   b. working  c. who works here  d. B and C are correct.

26. You will not succeed______you work hard.

a. if not  b. unless  c. so  d. when

27. Alex prefers to study_______

a. on himself   b. by himself   c. out himself   d.at himself

28. She was forced______

a. lie  b. to lie   c. lying   d. Todas válidas.

 

 

29. – Where are you, David?

---- ____my way______

a.       In/ picking you up   b. on/ to pick you up   c. for/to pick you up

30. I____you the best of luck.

a. want   b. wish  c. wanting  d. wishing

Avatar de David
Creado por David , 27/06/2017 17:00
Hola. Así es. Este test 2 es más lioso que el test uno y que en general el resto de test.
Avatar de Popololo
Creado por Popololo , 27/06/2017 12:24
Hola David, quizá este un pelin más complicado no?
Avatar de David
Creado por David , 26/06/2017 12:03
Respuestas.
1-B  2-B  3-C  4-B  5-B  6-C  7-B  8-C  9-C  10-C  11-C  12-B 13-D  14-C  15-C  16-B  17-B  18-B  19-B  20-B  21-B  22-C  23-B  24-A  25-D  26-B  27-B  28-B  29-B  30-B

Encuestas

¿Se debería eliminar el baremo de las oposiciones a la Guardia Civil y decidan solo las notas de las pruebas?

¿Se debería eliminar el baremo de las oposiciones a la Guardia Civil y decidan solo las notas de las pruebas?