Esta web utiliza cookies, puedes ver nuestra política de cookies aquí. Si continuas navegando estás aceptándola.
Política de cookies +
Página no oficial
AcademiaNET, otra forma de estudiar

AcademiaNET, otra forma de estudiar

Leer más

El tricornio del siglo XXI

Leer más

Testimonio de un opositor, hoy Guardia Civil

Leer más

Matriculate en la Academia NET
Temario Oposiciones Guardia Civil
  • FAQ

  • Noticias

  • Agenda

  • La Guardia Civil

  • Unidades

  • Encuestas

  • Enlaces

  • Policia-Nacional.net

Prueba de Idiomas

Avatar de David
424

English

Creado por David , 23/04/2017 11:18 - 7 respuestas

1.  Choose the correct sentence.

A: Natalia would have pass the exam if she had studied more.

a.       Natalia would have passed the exam if she had studied more.

b.      Natalia would have passed the exam if she had study more.

 

2.      Cristina________in Madrid.

a.       Work  b. working  c. works  d. has work

3.      The movie is about a man________is a thief.

a.       When  b. who  c. which  d. where

4.      Their parents don’t let them_______in the park at night

a.       Play  b. plays  c. playing 

5.      I__________a movie last night.

a.       Watch  b. watching  c. watched   c. don’t watch

6.      Have you ever ______to Russia?

a.       Never  b. been  b. be   d. are

7.      The race________started_____.

a.       Hasn’t/ yet  b. haven’t/ yet  c. hasn’t/already  c. haven’t/just

8.      It is not safe to live in____a small village.

a.       Such  b. so  c. over  d. like

9.      People think that Lance was a doper

a. It is thought that Lance was a doper   b. Lance is thought to have been a doper.

c. Lance is think to have been a doper   d. A and B are correct.

10.  “I have finished my job”

a. So I has    b. So have I   c. So have me    d. Todas correctas

11. Choose the correct sentence.

a. I have been offered a new job.   B. A new job has been offered to me   c. I am being offer a new job.  D. A and B are correct.

12. ________has Inma lived in Madrid?

a. how far    b. how many    c. how long   d. how when

13.  He____me angry.

a. did  b. doing   c. made   d. making

14. Can you tell us_____the_______hotel is??

a. when/ near  b. why/long  c. where/ nearest   d. what/ near

15. How_____is Cordoba from Madrid!!

a. long   b. far   c. when   d. of

16.  I still enjoyed the week _______the weather.

a. despite of   b. despite   c. in spite    d. of

17. After the match, Jose_______on the console.

a. played   b. play   c. is play   d.   Todas mal

18. Is running________riding a bike?

a. easy that   b. easier that    c. easier than   d. as easier as

19. Elige la correcta.

a. The police haven’t found the evidence yet.

b. The police have already found the evidence

c. The police haven’t found the evidence still.

d. A and B are correct.

20. I’d better phone Inma,______?

a. hasn’t I   b. isn’t I   c. hadn’t I    d. Todas mal.

Avatar de David
Creado por David , 25/04/2017 18:39
Hola Tms. Como dices, make es hacer o fabricar pero tiene otros muchos usos, entre los que se haya el que he puesto en la 13.

Estructura: make somebody/something + adjetivo o sustantivo. Ejemplos:

That will make things worse. Eso empeorará las cosas. 
She made my life hell. Ella me hizo la vida imposible. 

En estos casos nunca se usa do sino make. De ahí que la opción MADE sea la correcta en la 13. 

Espero que haya quedado más claro. Un saludo.
Avatar de Tms
Creado por Tms , 25/04/2017 17:07
Hola, me puedes explicar como es que en la 13 se usa made en vez de did? make no era para "fabricar, elaborar, crear"? pero la frase no significa "el me enfurece"?
Avatar de David
Creado por David , 25/04/2017 07:27
Hola Pepe. Ambas expresan contraste. 

In spite of/despite + sustantivo. In spite of the rain, we went for a run. Despite the rain, we went for a run. No hay diferencia. 

In spite of/despite + gerundio. In spite of being raining, we went for a run. Despite being raining, we went for a run. 

Para poder incluir una oración con sujeto y verbo tenemos que añadir a despite e in spite of the fact that,

Despite the fact that I studied hard, I did not pass the exam.

When they arrived in Alicante it was hot, in spite of the fact that it was only the end of February.


Avatar de David
424

English

Creado por David , 16/04/2017 12:30 - 3 respuestas
Buenos días. Entramos de lleno en la recta final antes del examen. Las semanas vuelan y hay que  seguir preparando el "día D". Os dejo preguntas de English. Espero que hayáis tenido una semana santa estupenda. Un saludo. 

1. When will_________________?

a. the letter deliver   b. the letter be delivered   c. the letter being delivered 

2. My sister went abroad________he could get a job.

a. so as to   b. in order to   c. so that     d. for

3. The_______buildings are in USA.

A. taller  b. highest  c. most tall  d. most high

4. ______cats do you have?

a. how much  b. how many   c. how for   d. how long

5. They agreed____me_____all the major points.

a. with/at  b. with/on   c. with/about   d. b/c are correct.

6. Nadal is a great sportsman. Most of us look___  ____him.

a. up from  b. up in  c. up to    d. out to

7. The final decision___________by the end of next week.

a. must be reach   b. must be reaching   c. must be reached   d. must being reached

8. Most of us are unable_____run a marathon.

a. of  b. in  c. for  d. to

9. My mum made me____to the shop.

a. going   b. went   c. goes  d. go

10. They don’t allow me______out late.

a. staying   b. stays   c. to stay   d. todas correctas

11. That is the park________the kidnapper__________the Guardia Civil.

a. when/ was detained by   b. which/was detained for   c.where/was detained by.

12. I wish I___________a different car.

a. buys   b. buying  c. had bought   d. Todas correctas.

13. Isidro_________the state exam last year. Will he______it this year?

a. didn’t passes/made   b. passes/making  c. did not pass/make   d. passing/makes

14. People say that Contador is a great cyclist.

a. It is said that Contador is a great cyclist.   B. Contador is said to be a great cyclist.

c. Contador is saying to be a great cyclist.   D. A and B are correct.

15. I am____of touch____Inma.

a. out/in  b. in/at   c. out/with  d. off/with

16. Jesús Manuel______a guy_____lives in a village of Cuenca.

a. are/who   b. is/that  c. is/whom  d. b and c are correct.

17. Spartan________to help candidates. He is a____guy.

a. use to/help   b. didn’t used to/helpful   c. used to/helpful   d. used to/helped

Avatar de David
Creado por David , 17/04/2017 11:43
Buenos días. Las respuestas correctas son las facilitadas por los compañeros más abajo a excepción de la 5 que es D y la 10 que es la C. De nada. Ojalá y lleguemos a Baeza este año. El examen se acerca. Un saludo.
Avatar de Juan  Pérez
Creado por Juan Pérez, 16/04/2017 21:01
1-b   2-c   3-b   4-b   5-d   6-c   7-c   8-d   9-d   10-a  
11-c   12-c   13-c   14-d   15-c   16-b   17-c
Muchas gracias David!!
Si nos vemos en Baeza, estas invitado a una ronda!!!
Avatar de Juan
Creado por Juan , 16/04/2017 14:47
1b 2c 3b 4b 5b 6c 7c 8d 9d 10c 11c 12c 13c 14d 15c 16b 17c. Muchas gracias David, ya lo tenemos ahí. Un saludo y ánimo
Avatar de Sergio Lara Conchilla
15

Quiestions tags.

Creado por Sergio Lara Conchilla, 04/04/2017 14:00 - 1 respuesta
Hola tengo una duda en esta questions tags, -Nothing can change the result,______it? #Mi duda es que nose si can iria en afirmativa o en negativa, entiendo que el nothing hace la frase negativa pondria can. Me podeis corroborar esto. Muchas gracias
Avatar de David
Creado por David , 04/04/2017 15:54
Hola. Así es. Nothing went wrong, did it?

Nothing ever happens when I'm away, does it?
Avatar de Alberto Camara sancho
3
Creado por Alberto Camara sancho, 03/04/2017 09:28 - 4 respuestas
La pregunta 10 no debería ser C? Normalmente MIND va seguido de verbo con Gerundio(-ing). La respuesta no sería :Would you mind helping me do the homework? Que opinais? Gracias por las preguntas!
Avatar de David
Creado por David , 04/04/2017 20:33
Aparte de mente, cerebro, pensamiento, mind tb es un verbo con varias acepciones o significados, el principal de ellos es "importar". Do you mind if I smoke?  Would you mind going to the party con Inma?
Avatar de Subzero
Creado por Subzero , 03/04/2017 22:07
mind que significa? no es mente?
Avatar de David
Creado por David , 03/04/2017 11:38
Así es. Mind seguido de -ing. Y luego el help puede ir seguido de ambos, infinitivo con o sin to. En este caso la opción es sin to. Un saludo.
Avatar de David
424

Inglés

Creado por David , 02/04/2017 15:10 - 11 respuestas

1. I don’t care______people say as long as I get________I want.

a. what/when  b. what/whenever  c. that/what    d. what/what

2.  They came here______1945.

a. on  b. in  c. at  d. off

3. I have a test tomorrow. I________study tonight.

a. must to  b. has to  c. must  d. will must.

4. While I__________the homework, the phone_______

a. were having/ rings   b.doing/ringing  c. was doing/rang   d. was doing/ rung

5.  We______lived_____Huesca_______2005.

a. has/on/since  b. have/in/ for  c. have/in/since  d. have/in/on

6. Is there_______milk in the fridge?

a. a  b. an  c. the  d. any

7. If you don’t do the homework, you will_______punished.

a. gets  b. getting  c. be   d. being

8. There is____wine on the table.

a. in  b. no  c. has’t  d. nothing

9.  My mun did not let me_____ to Australia.

a. travels    b. travelling    c. travel    d. travelled

10. Would you mind_______me______the homework?

a. help/do   b. helping/did   c. helping/do   d. helping/ does

11. People believe that Messi is the best footballer.

a. Messi is believed to be the best footballer.   It is believed that Messi is the best footballer.   C. Messi is believe to be the best footballer.   D. a and b are correct

12. She has got an important meeting______Monday.

a. in   b. on   c. at   d. for

13. She wants me______her_____the homework.

a. help/doing    b. to help/do    c. help/do   d. help/did

14. Inma gave Roberto a ring. Pasiva

a. A ring was given to Roberto.   B. Roberto was given a ring by Inma.  C. Ambas correctas.

15. I have to write ______

a. a document with 200 words.    B. a 200-word document   c. A and B are correct.

16. The movie______the children.

a. boring  b. bored  c. is bore   d. Todas correctas.

17. We won’t succeed________we work hard.

a. if     b- only    c. unless   d. so

18. They continued________after lunch.

a. working   b. to work    c. worked   d. a and b are correct.

19. Jesús Manuel is__________

a.   a 26-years-old guy     b. a 26-year-old guy    c.  a 26 years older    d. Todas correctas

20. They are_________the university.

a. feded up with   b. fed up with    c. fed up all   d. fed up off

Avatar de JOSE
Creado por JOSE , 06/04/2017 19:55
MUCHAS GRACIAS DAVID.
RECORDAROS CHICOS QUE EL DÍA DEL SORTEO DE LA OPOSICIÓN SERÁ EL PRÓXIMO DÍA 18 DE ABRIL A LAS 10.00 MAÑANA. ES OTRO PASITO MÁS DE CARA A LA ESPERADA CONVOCATORIA, ANIMO A TODOS!!!!
Avatar de David
Creado por David , 03/04/2017 21:05
De nada, Javier. Eso es. En las preguntas que subo hay de todo, del nivel del examen y otras más complicadas pero creo que es bueno, como dices, esforzarse y hacer algo de más nivel. 
Avatar de Ramon
Creado por Ramon , 03/04/2017 21:01
Gracias David por ponernos el "exam".
Cierto que algunas preguntas como la 19 exige un dominio bastante importante del inglés y es muy fácil fallarla, pero se aprende mucho más con material "difícil" de este tipo y fallando. Seguramente el examen de allí sea algo más asequible, pero ahora hay que esforzarnos al máximo para ir lo mejor preparados posible.

Avatar de Estudia 22
2

Inglés

Creado por Estudia 22 , 31/03/2017 15:11 - 10 respuestas
La prueba de inglés, van a subir el aprobado de 6 a un 10?
Avatar de Abulense
Creado por Abulense , 02/04/2017 18:14
Justo o injusto... Esa dicotomía que varía tanto en función de lo que uno es capaz. Muchas veces nos creemos que lo que pensamos que es justo lo cree todo el mundo así, pero ni mucho menos compañeros. 
Avatar de Subzero
Creado por Subzero , 31/03/2017 22:54
para el año que viene van a endurecer las fisicas, y cambiar el temario y seguramente exigiran bachillerato y quien sabe que mas.
Avatar de Toño Gomez
Creado por Toño Gomez, 31/03/2017 20:09
También sería justo que puntuarán las físicas.

Encuestas

¿Se debería eliminar el baremo de las oposiciones a la Guardia Civil y decidan solo las notas de las pruebas?

¿Se debería eliminar el baremo de las oposiciones a la Guardia Civil y decidan solo las notas de las pruebas?