Esta web utiliza cookies, puedes ver nuestra política de cookies aquí. Si continuas navegando estás aceptándola.
Política de cookies +
Página no oficial
AcademiaNET, otra forma de estudiar

AcademiaNET, otra forma de estudiar

Leer más

El tricornio del siglo XXI

Leer más

Testimonio de un opositor, hoy Guardia Civil

Leer más

Matriculate en la Academia NET
Temario Oposiciones Guardia Civil
  • FAQ

  • Noticias

  • Agenda

  • La Guardia Civil

  • Unidades

  • Encuestas

  • Enlaces

  • Policia-Nacional.net

Prueba de Idiomas

Avatar de raul garcia garcia
40

INGLES

Creado por raul garcia garcia, 31/05/2017 17:57 - 4 respuestas
Hola buenas, quería saber si la forma de puntuar tanto inglés como ortografía es la misma que el año pasado? En ortografía si fallabas más de 10 estabas fuera ya no?? Y en inglés puede ser que se tuviera que acertar mínimo 6 pts?? Gracias
Avatar de Cunap´s TT
Creado por Cunap´s TT, 01/06/2017 16:05
Toda la razón.
Avatar de Enrique SM
Creado por Enrique SM, 01/06/2017 12:16
Me parece que el que no se la ha leído eres tú, con todo el respeto del mundo. Como bien dice el compañero David: 
7.3 La prueba de ortografía se evaluará como «apto» o «no apto». Serán declarados «no aptos» aquellos admitidos a las pruebas que cometan once (11) o más faltas ortográficas y quedarán apartados del proceso selectivo.
Avatar de Cunap´s TT
Creado por Cunap´s TT, 01/06/2017 11:21
Vamos a leernos la convocatoria antes de afirmar nada.
Este año se permiten hasta 11 fallos en Ortografía.
Saludos.
Avatar de David
424

English :)

Creado por David , 28/05/2017 14:50 - 10 respuestas
Buenas tardes. Seguimos con mi pequeño aporte para preparar idioma (English). 

1. She has_____  _________her homework.

a. already do   b. just did  c. already done  c. don’t do

2. I___________play basketball when I was a child.

a. don’t    b. used to   c. was  d. use to

3.  Can you finish the job____Friday?

A. till    b. by    c. until   d. for

4. If I were you, I ___________to the teacher.

a. pay attention  b. will pay attention  c. would pay attention   d. don’t pay attention

5. _________in London was an amazing experience.

a. Live   b. Lives   c. Living  c. Lived

6. It is very expensive____go to Paris.

a. of   b. to   c. in  d. for

7. “I will call you tomorrow”. She said.

a. She said that she will call me tomorrow.   B. She said that she would call me the following day.    B. She said that she would call me tomorrow.

8. We study_______pass the state exam.

a. to  b. in  c. for  d. at

9. I want to go to the gym_________get strong.

a. in order to   b. to   c. so as to   d. Todas son correctas

10. You must write the letter.

a. the letter must being  written   b. the letter must be written   c. the letter must been written.

11. There_______any bananas in the kitchen.

a. isn’t   b. aren’t  c. are   d. Todas correctas.

12. Bekele was tired but he________.

a. carried on training   b. went on training  c. running   d. A and B are correct.

13. She was_________by her grandparents.

a. bring on   b. brought up   c. brought on    d. brought in

14. _______have you_____living in Italy?

a. how long/ being   b. how long/be   c. how long/ been   d. how often/ be

15. Did it snow yesterday? No, it_______

a. rained  b. rains c. is raining  d. raining

16. They are addicted_____drugs.

a. of   b. off   c. to   d. for

17. I am waiting____love to_______

a. for/ come along   b. for/come for   c. for/comes in   d.of/come away

18. They have_______the meeting.

a. put for   b. put of   c. put off   d. put for

19. I am studying now. She said.

a. She said that she is studying now.   b. she said that she was studying then.

c. She said that she has studied then   d. She said that she is studied then

20. Nothing can take you______from me.

a. on   b. away   c. above   d. at 

Avatar de David
Creado por David , 29/05/2017 19:43
Será lo que comentas, que la corrección del test está mal. La 17 es una frase de una canción. Come along siginificar aparacer, presentarse, progresar. En este contexto sería algo así como "estoy esperando que llegue/aparezca el amor" jeje (se entiende que el cantautor lo dijo refirièndose a su vida). 
Avatar de Juan  Pérez
Creado por Juan Pérez, 29/05/2017 19:39
Hola David, 
He escrito mal y en el test me salía que la buena era "He have to go", por eso me extrañaba, me imagino que la corrección del test estará mal. En la 17, cual es la traducción de la frase? Muchas gracias!! 
Avatar de David
Creado por David , 29/05/2017 19:11
Buenas tardes. Muchas de nadas. Os dejo las respuestas.
1-C  2-B  3-B  4-C  5-C  6-B  7-B  8-A  9-D 10-B  11-B  12-D  13-B  14-C  15-A  16-C  17-A  18-C  19-B  20-B

Vamos por partes. Juan Pérez, como bien te ha dicho Lorena ese has to es por que es tercera persona del singular.

He has to study. She does not have to go to school. 

Pepe, en la 3 el by se traduce como "antes de o para". Till y until son casi sinónimos "hasta, hasta que". ¿Puedes acabar el trabajo para/antes del viernes? For también es para pero se usa en otro contexto. A letter for you. It's time for dinner.
Avatar de David
424

English :)

Creado por David , 21/05/2017 09:03 - 11 respuestas

1. I’d like________ come with us to the disco.

a. they to     b. them to    c. they      d. them

2. You can’t predict everything. Sometimes, things don’t­­­­_________as you expect.

a. get out       b. work out      c. break out     d. make out

3. Ruth is the nicest girl I’ve______met.

a. ever  b. never   c. sometimes   d. Todas mal.

4. He spent hours_________ to repair the car.

a. trying      b. to try     c. try     d. to trying

5.This is the kid________ was very ill last season.

a. which     b. whom    c. whose    d. who

6. Things__________ from the supermarket earlier this morning.

a. Are stolen   b. have been stolen  c. were stealing  d. steal

7. Where_______? I was born in Alaska.

A. you borned   b. were you born?    C. was you born?    D. did you born

8.  My mum asked me_______to speak to the headmaster

a. to going   b. go   c. to go   d- I went

9. It______first published in 1976.

a. is  b. has   c. was   d. being

10. You may need English________

a. to work abroad   b. for work abroad   c. to works abroad   d. for being worked abroad.

11.______a bike is so good.

a. ride   b. rides   c. riding   d. Todas mal.

12. I wish it________stop hailing.

a. can   b. would   c. have  d. has

13. We met a lot of people______our holidays in Brisbane last year.

a. for   b. of   c. during  d. as

14. ______has changed a lot in the last 15 years.

a. Life   b. the life   c. A life   d. The live

15. They invited me_______with them in London.

a. stay   b. to stay   c. staying   d. Todas mal.

16. You must apologize_______being so rude with them.

a. to  b. off  c. for  d. of

17. Sara is not_____________Laura.

a. as pretty of   b. as prettier as    c. prettier that   b. as pretty as

18. I went to a counselor_____advice.

a. off   b. of  c. for   d. as

19. She has lived here_______all her life.

a. for   b. since  c. in d.------

20. Inma looks tired. She______to go home.

a. should   b. ought   c. must   d. have

21. How do you_____a living?

a. make  b. do   c. work   d. are

22. When I was young, I wanted_________a doctor.

a. to being   b. to be   c. be    d. to have been

23. Carlos was tired_______shopping all day.

a. of   b. at   c. in  d. from

24. Hey guys, are you nervous_______taking the exam?

a. about   b. in   c. of   d. on

25. If only Kate_______harder.

a. study   b. studies   c. would study   d. has studied

Avatar de David
Creado por David , 27/05/2017 15:45
Hola Lorena. Lo primero disculpa por responder algo tarde. No había leído tu mensaje. 
Te comento. Los phrasal verbs pueden tener varios significados. En este caso work out puede significar "resultar". Por eso es la correcta. Te dejo enlace y echa un vistazo a la segunda acepción. 

http://dictionary.cambridge.org/es/diccionario/ingles/work-out

Un saludo. 
Avatar de lorena quintana
Creado por lorena quintana , 25/05/2017 13:36
Hola!!
muchas gracias David
queria preguntarte en la pregunta 2. You can’t predict everything. Sometimes, things don’t­­­­_________as you expect.

a. get out       b. work out      c. break out     d. make out

me la puedes explicar ya que busqye y :

a. get out: salir 

     b. work out : rutina de ejercicio

     c. break out: fugarse

     d. make out: dar a entender

Avatar de JOSE
Creado por JOSE , 24/05/2017 18:52
Perfecto muchas gracias David.
Avatar de David
424

English!!!

Creado por David , 14/05/2017 11:34 - 4 respuestas
Hello. Os dejo las preguntillas semanales de inglés. Good luck!!!

1.We have an important exam_____July.

a. on  b. in   c. at   d. of

2. . I would never think ____________there alone. It’s too dangerous.

a. to go    b. of to going    c. of going    d. in going

3. It’s not safe to live in______old house.

a. such an    b. so    c. such a     d. such

4. Could you________ how to get there, please?

a. tell me     b. say me     c. to let me    d. to tell me

5. Sorry, but___________ has been cancelled.

a. today’s match     b. match’s today    c. today match     d. match today

6.  Have you read any books _______Shakespeare?

a. in    b. by    c. on     d. for

7. The baby______________last night.

a. was born    b. borned   c. is born    d. born

8. There were six or seven ties but________ them suited me.

a. none of     b. none    c. neither of    d. either of

9. Why are all these kids here? What’s_________ ?

a. going out      b. getting off     c. going on     d. getting on

10. In June days get_______

a. more and more long     b. longer and longer    c. more long     d. more longer

11. Javier usually goes to work______car.

a. On  b. in  c. by  d. over

12. My sister never reads magazines.

a. Do I    b. Neither do I   c. So do she   d. So did me

13. Lourdes________to the cinema when we________

a. Had gone/arrive  b. had go/ arrived  c. had gone/ arrived  d. had gone/arriving

14. Rosaura is a French teacher. She________in Limoges______5 years.

a. Has living/for     b. has lived/for       c. has lived/since 

14. Your house is________than mine.

a. more expensive   b. bigger  c. more big  d. A and b are correct.

15. If you______an effort, you ________pass the exam

a. Do/will  b. makes/will  c. make/will  d. make/would

16. He fell off her motorbike. He___________like that before.

a. had never fall    b. had never fell   c. has never fallen   d. had never fallen

17. _____rude of you to talk to her like that.

a. what a   b. what   c. how   d. how a

18. A new school_____________near the hospital.

a. is been built   b. is being built   c. is being build   d. was being build

19. Jose Luis goes to work_____car.

a. on   b. in  c. by   d. with

20. They speak English_____

A. good.   B. well   c. worse   d. best

21. Celia_______us tomorrow evening.

a. will visit     b. is visiting   c. is going to visiting   d. is visit

Avatar de David
Creado por David , 15/05/2017 08:04
Hello. De nada. Las respuestas correctas son las facilitadas por el compañero Juan (el segundo que las puso). Bien hecho, chicos. A seguir así.

Juan Perez, 2 (think of going) y la última usamos presente continuo cuando tenemos ya un plan establecido. 

Pasen buena semana. Feliz Monday. 

Un saludo.
Avatar de Juan
Creado por Juan , 14/05/2017 23:29
1b 2c 3a 4a 5a 6b 7a 8a 9c 10b 11c 12b 13c 14b 14d 15c 16d 17c 18b 19c 20b 21b. Thanks David!
Avatar de David
Creado por David , 14/05/2017 17:13
Gracias por avisarme de los números. Ya lo dejo así para no liar más. Algunas veces me lío con las letras y numbers jaja. Mañana respuestas correctas. Un saludo.
Avatar de David
424

Inglés

Creado por David , 07/05/2017 10:46 - 6 respuestas

1. They ended______to the cinema.

a. of go   b. up go   c. up going   d. up gone

2. If we study, we________the English exam.

a. would pass   b. will pass   c. don’t pass  d. can’t pass

3. Do you______karate?

a. make  b. do  c. plays  d. play

4. This is the city________Leonardo was born.

a. when  b. where  c. which  d. what 

5. As soon as you arrive_____USA, phone me!!!

a. to  b. at  c. in  d. on

6. Do you like____tennis?

a.----  b. a  c. on  d. the 

7. The doctor advised him not______

a. running  b. to run  c. run  d. to running

8. Juan wants to join the gym_________he can get stronger

a. to  b. so that  c. instead of  d. in order to

9. Dogs are not________

a. allow   b. allowing    c. allowed  d. Todas mal

10. Where_____he come from?

a. do  b. does   c. did   d. b and c are correct.

11. Do you think that Nairo will______Froome____le tour?

a. beating/in  b. beat/at  c. beat/for   d. beats/at

12. I am bad___maths.

a. in  b. of  c. off  d. at

13. ________children are there in your school?

a. how many  b. how much  c. how long   d. a and b are correct

14. I don’t know____she arrived.

a. when  b. what  c. which   d. todas correctas

15. ________Prison Break is always exciting.

a. to watch   b. watches   c. watching   d. watched

16. The best way to keep fit is_______

a. run   b. running   c. to run   d. Todas bien.

17. Inma is thinking about_______her company.

a. sell   b. sold   c. selling   d. A and C are correct.

18. __________performance that was, Kipchoge!!!

a. How a   b. what   c. what a   d. A and C are correct.

Avatar de David
Creado por David , 08/05/2017 12:37
Hola Adrián. No, no tiene nada que ver con las asignaturas. Be bad AT something. Literal, ser malo en algo, algo que se te da mal. 

La 12 es "se me dan mal las matemáticas".

Otro ejemplo: Messi is bad at scoring goals jeje

Un saludo.
Avatar de Adrian
Creado por Adrian , 08/05/2017 12:32
Buenas, David una pregunta "maths" es decir las asignaturas van con "at"? Un saludo. 
Avatar de David
Creado por David , 08/05/2017 00:17
Hola. De nada, chicos. Seguimos. Las respuestas correctas son las que habéis facilitado. Para que quede claro, la 3 es la B, do karate. 

Os comento un poco sobre do, play y go.

Play lo usamos con deportes en los que se usa pelota/balón o juegos competitivos en los que nos enfrentamos a un adversario. Play chess, play tennis, play soccer, play basketball...

Do lo usamos con actividades recreacionales o deportes que no son de equipo y que no usan pelota/balón. Do judo, do karate, do athletics, do gymnastics...

Go lo usamos con actividades que acaban en -ing. Vamos a un sitio para hacer algo. Go fishing, go swimming, go running, go skiing...

Pasen buena week!!!

Un saludo.
Avatar de David
424

English

Creado por David , 30/04/2017 12:08 - 13 respuestas

1.     1.      She moved to Valencia2 years_____

a.       Ago   b. since  c. on  d. in

2.      I have been_________since 8 o’clock.

a.       Study  b. studies   c. studying  d. studies.

3.      The train________al  4 o’clock.

a.       Leave  b. leaves  c. leaving  d. is leave.

4.      You can swim,________?¿

a.       Can you  b. can’t you   c. cans you 

5.      Will you be_______pass the Science exam?

a.       Able of   b. able in  c. able to  d. capable in

6.      ________to USA is expensive.

a.       Go  b. goes  c. going   d. went

7.      Ruth is a nice girl. You can________her.

a.       Trust on   b. trusts   c. trust  d. trusting

8.      My wife sent me a letter. Passive voice.

a.       A letter was send to me.  B. A letter was sent to me.   C. I was send a letter.  D. B and C are correct.

9.      Natalia suggested_______to the disco.

a.       Go  b. going  c. wen  d. goes

10.  PSG is________to win the Champions league.

a.       Unlikely   b. do   c.  on  c. in

11.   That is the house________the burglars________detained.

a.       When/ was  b. where/ wasn’t   c. where/were   d. which/was

12.   They don’t like soccer.

a.       Neither do I   B. So do she   c. Neither don’t I   

13.  In summer, I will_____my house______.

a.       Have/painting    b. have/painted    c. have/paints   d. have/paint

14.  We go to the mountains_____winter.

a.       On   b. at  c. in  d. from

15.  Can you tell me________your birthday is?

a.       When  b. which  c. what  d. who

16.  Pau Gasol is_________the best Spanish basketball player.

a.       Said to being  b. say to be  c. said to be  c. said to been

Avatar de David
Creado por David , 02/05/2017 11:03
Hola Juan. El ejemplo que has dado es correcto. 


Centrándonos en tu duda: podemos usar get in touch pero con TO delante y dando la vuelta a la oración. Ejemplo:

Getting in touch with Elena was necessary.
It was necessary to get in touch with Elena.


Living in USA was an amazing experience.
It was an amazing experience to live in USA.

Un slaudo.

Avatar de Juan  Pérez
Creado por Juan Pérez, 02/05/2017 09:16
David, lo de usar un verbo como sujeto sería como Smoking is not good, no? 
Pero volviendo a mi duda, se puede utilizar en algún caso get in touch? Es que no se me ocurre 
 GRACIAS!!
Avatar de David
Creado por David , 01/05/2017 22:22
El uso de gerundio o infinitivo no tiene nada que ver con si el verbo principal de la oración está en pasado, presente, futuro...

Encuestas

¿Se debería eliminar el baremo de las oposiciones a la Guardia Civil y decidan solo las notas de las pruebas?

¿Se debería eliminar el baremo de las oposiciones a la Guardia Civil y decidan solo las notas de las pruebas?